Мінінфраструктури візьметься за координацію поставок вугілля на ТЕС

Читать на русском
Міністерство інфраструктури почне координувати забезпечення своєчасних поставок антрацитового вугілля для українських ТЕС.

Міністерство інфраструктури почне координувати забезпечення своєчасних поставок антрацитового вугілля для українських ТЕС. При цьому «Укрзалізниці» ставиться завдання забезпечити ефективну логістику, а портам «Чорноморськ» і «Південний» – прийом і перевалку необхідних обсягів вугілля.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Таке рішення було ухвалено на нараді з питань визначення шляхів диверсифікації джерел поставок енергетичного вугілля антрацитної групи під головуванням заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка та за дорученням віце-прем'єра Володимира Кістіона.

За словами представників відомства, для обліку всіх потреб теплогенерації потрібно близько 4,8 мільйона тонн вугілля антрацитної групи до кінця року, проте контракти на його поставку можуть бути підписані лише з травня.

«Аналізуючи всі умови прийняття вантажу та здійснення перевалки вугілля в морських торговельних портах України, на сьогодні ми маємо лише два порти, які можуть брати участь в імпорті енергетичного вугілля антрацитної групи. Це ДП «Морський торговельний порт «Південний» і ДП «Морський торговий порт «Чорноморськ», – сказав Лавренюк.

Також у Мінінфраструктури додали, що за дорученням Лавренюка буде створена робоча група для відпрацювання цього питання, визначення обсягів перевалки в морських торговельних портах і можливостей «Укрзалізниці» щодо залізничних перевезень до українських ТЕС енергетичного вугілля цього року.

Штаб блокади зони АТО перекриє поставки російського вугілля з 2 квітняПочинаючи з 2 квітня 2017 року штаб блокади зони АТО має намір повністю зупинити поставки вугілля з Росії, заявив другий командир батальйону «Донбас» Анатолій Віногродський.

До складу групи увійдуть представники профільних департаментів Мінінфраструктури, Міненерговугілля, «Укрзалізниці», ДП «Адміністрація морських портів України» та морських торговельних портів України.

«Спільними зусиллями ми маємо чітко визначити потреби українських ТЕС в імпорті енергетичного вугілля. ПАТ «Укрзалізниця» зі свого боку має забезпечити ефективну логістику в цьому напрямку, а морські торгові порти «Чорноморськ» і «Південний» – забезпечити прийняття необхідного обсягу та здійснення перевалки енергетичного вугілля для потреб українських ТЕС», – підкреслив Лавренюк.

Нагадаємо, за минулі два місяці Україна витратила на закупівлю вугілля в РФ 250 млн дол. Раніше вугілля з окупованих територій почало поставлятися в Росію.

Наприкінці лютого голова Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розповів, чому не були сформовані державні резерви вугілля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: