Близько 20 мільйонам людей загрожує голодна смерть – ООН

Читать на русском
Ємен, Судан, Сомалі та Нігерія – на порозі катастрофічного голоду. Щоб регіони «вижили» до літа потрібно знайти 4,4 мільярда доларів.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен констатував, що світ увійшов у найбільшу гуманітарну кризу з часів закінчення Другої світової війни. Ємен, Судан, Сомалі та Нігерія – на порозі катастрофічного голоду.

Про це пише Associated Press, передає «Слово і Діло».

«Близько 20 мільйонам людей у чотирьох країнах світу загрожує голодна смерть. Без колективних і скоординованих зусиль ці люди просто помруть з голоду, і багато інших будуть страждати і вмирати від хвороб», - сказав О'Брайен.

Заступник генсека ООН наголосив, що на межі виживання жителі Ємену, Південного Судану, Сомалі та Нігерії та закликав не зволікати з допомогою.

«Щоб бути точним, нам потрібно 4,4 мільярда доларів до липня», - уточнив він.

В ООН запропонували створити новий підрозділ по боротьбі з тероризмомУ Організації об’єднаних націй необхідно створити нове управління з контртероризму. Генсек організації заявив, що Управління має очолити його заступник.

Раніше в ЮНІСЕФ заявляли, що цього року майже 1,4 мільйона дітей в Ємені, Південному Судані, Сомалі та Нігерії можуть померти від наслідків хронічного недоїдання та голоду.

За оцінками ООН, близько 5 мільйонів жителів Африканського Рогу потребують допомоги.

За даними Організації, в Ємені майже півмільйона дітей у віці менше п'яти років страждають від серйозного недоїдання. За словами Стівена О'Брайена військовий конфлікт в Ємені загрожує стати причиною найбільшого за своїми масштабами голоду.

Також в ООН констатують, що 75000 дітей в Нігерії можуть загинути від голоду.

У 2011-2012 роках через голод в Сомалі загинуло близько 250 тисяч населення. Зараз в Сомалі оголошено надзвичайний стан через загрозу голоду. Понад 100 людей за 48 годин в одному з регіонів померли від голоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: