ООН заявляє про проблеми з доставкою гуманітарки сирійцям

Читать на русском
В ООН заявили, що не дивлячись на перемир'я, Організація зазнає труднощів з доставкою гуманітарки сирійцям.

Організація Об'єднаних Націй констатує труднощі з доставкою гуманітарної допомоги жителям Сирії, незважаючи на перемир'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Незважаючи на перемир'я, багато людей в Сирії залишаються відрізаними від гуманітарної допомоги. Про це повідомив радник з гуманітарних питань спецпредставника ООН по Сирії Ян Егеланд у четвер, 5 січня.

Він закликав центральну владу в Дамаску, представників місцевих адміністрацій та всі сторони конфлікту дозволити доставку продуктів харчування, медикаментів, води та інших товарів тим жителям Сирії, які цього потребують.

Туреччина і РФ узгодили план перемир'я в СиріїАнкара і Москва погодили план всеосяжного перемир'я в Сирії. План буде представлений учасникам конфлікту.

Егеланд звернув увагу на ситуацію з водопостачанням в столиці Сирії Дамаску. За його даними, протягом двох останніх тижнів близько 5,5 мільйона чоловік в столиці країни і регіоні не мали доступу до централізованого водопостачання, а запаси питної води в них обмежені.

«Водопостачання з (джерела. - Ред.) Ваді Барада до 5,5 мільйона чоловік в Дамаску відсутнє з 22 грудня, і це має драматичні наслідки. ООН вимагає доступу для проведення ремонту», - написав Егеланд в Twitter.

На думку Егеланд, поширення хвороб в таких умовах є лише питанням часу. Урядові сили і повстанці звинувачують один одного в диверсіях і бомбардуваннях інфраструктури водопостачання, відзначає dpa.

За даними Егеланд, 15 населених пунктів в Сирії залишаються в облозі. Загалом 13,5 мільйона чоловік в країні залежать від гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН 30 грудня провела закрите засідання, присвячене перемир'ю, яке вступило в силу на всій території Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: