В МЗС Канади розповіли про загрози з боку Росії

Читать на русском
МЗС Канади висловив побоювання щодо можливих спроб РФ дестабілізувати політичну систему всередині їхньої країни.

Голова МЗС Канади Христя Фріланд висловила побоювання щодо політики Кремля та попередила про «дестабілізуючі зусилля» Росії, що може бути загрозою для країни.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Reuters.

«Як заявляли розвідувальні сили США, з боку Росії були зусилля з дестабілізації політичної системи США. Я думаю, що Канада та інші західні країни мають бути готовими до схожих зусиль, спрямованих на нас», – повідомляє агентство позицію Фріланд.

Нагадаємо, що МЗС Канади тепер очолює етнічна українка. Канадський уряд «повністю підтримує Україну» в протидії російській агресії та готує масштабний план допомоги Україні.

Масштабний план допомоги: що Канада може дати Україні?Експерт оцінив підготовку масштабного плану допомоги для України та розповів, у чому полягає підтримка Канади.

Раніше планувалося, що Україна буде закуповувати озброєння канадського виробництва. Крім того, військові навчання за участю канадських інструкторів щорічно проводяться на Яворівському та Кам'янець-Подільському полігонах в рамках операції UNIFIER.

Як відомо, в РФ уже розкритикували позицію Канади щодо України.

В експертному середовищі відзначають важливість підтримки з боку Канади, але акцентують на тому, що головна допомога країни полягає не у військовому або матеріальному ресурсі, а в дипломатичному, зокрема в можливості вплинути на союзні країни та міжнародні організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: