Українців найчастіше обманюють у сфері ЖКГ

Читать на русском
В управлінні контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби повідомили, що одними з наймасовіших є порушення у сфері житлово-комунальних послуг.

Порушення у сфері житлово-комунальних послуг – одні з наймасовіших.

Про це повідомила начальник управління контролю за регульованими цінами Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Лариса Єфімова, повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Під час здійснення Держпродспоживслужбою державного контролю за регульованими цінами найбільше порушень встановлено у сфері надання ЖКГ. Порушення виявлені у 84,2% суб’єктів господарювання із 38 перевірених.

Наскільки зменшилися соціальні норми за послуги ЖКГКабінет міністрів України знижує соціальні нормативи тепло-, газо- і електропостачання з 1 травня 2017 року відповідно до умов Міжнародного валютного фонду на надання чергового кредиту в рамках програми розширеного фінансування.

За її словами, за результатами перевірок прийнято 24 рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 985,4 тис. грн, із яких зобов’язано порушників спрямувати до держбюджету у вигляді штрафу 501,2 тис. грн та на 484,2 тис. грн здійснити перерахунки та повернути кошти споживачам.

«Важливим у цій роботі є той факт, що порушників все ж таки зобов’язують повертати людям надмірно сплачені кошти», – наголосила Єфімова.

Нагадаємо, з 1 березня в Україні знову подорожчало світло. Раніше в Мінсоцполітики повідомляли, що українці витрачають половину заробітку на «комуналку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: