Україна з жовтня перегляне ціну на газ для населення

Читать на русском
Кабмін України має намір на рік продовжити спеціальні зобов'язання НАК «Нафтогаз України» за постачання природного газу для потреб населення і теплокомуненерго.

Кабмін України має намір на рік продовжити спеціальні зобов'язання НАК «Нафтогаз України» за постачання природного газу для потреб населення і теплокомуненерго.

Про це повідомляє «УНІАН», пише «Слово і Діло».

Відповідно до проекту постанови на НАК «Нафтогаз України» накладаються зобов'язання купувати газ для формування ресурсу газу для побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії, а також продавати газ для цих категорій споживачів.

Також на держхолдинг накладається зобов'язання до 1 квітня 2017 року купувати газ у дочірніх компаній «Укргазвидобування» і «Чорноморнафтогаз» за ціною 4849 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ).

«Ця постанова набуває чинності з 1 квітня 2017 року й діє до 1 квітня 2018 року», - сказано в розробленому Мінекономрозвитку документі.

«Нафтогаз» отримав перші €220 мільйонів кредиту від Світового банку на закупівлю газуУ Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» розповіли, коли почнуть закупівлю газу за кредити Світового банку.

Згідно з документом, пропонується зобов'язати «Нафтогаз» купувати весь необхідний обсяг газу для потреб населення і теплокомуненерго у своїх дочірніх видобувних компаній, а відсутній обсяг - у інших постачальників або імпортувати.

Мінекономрозвитку також пропонує на період із 1 серпня до 1 жовтня 2017 року визначити ціну реалізації газу для населення на рівні 4942 гривень плюс ПДВ та тарифу на транспортування й розподіл, а на період із 1 жовтня 2017 року до 1 квітня 2018 року - встановити нову ціну на основі розрахунків із урахуванням котирувань на європейських газових хабах.

Раніше повідомлялося, що Кабмін буде переглядати ціни на газ кожні півроку.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня зросли тарифи на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: