Наскільки зменшилися соціальні норми за послуги ЖКГ

Читать на русском

Кабінет міністрів України знижує соціальні нормативи тепло-, газо- і електропостачання з 1 травня 2017 року відповідно до умов Міжнародного валютного фонду на надання чергового кредиту в рамках програми розширеного фінансування.

Зокрема, уряд зменшив соціальні норми споживання природного газу з 5,5 до 5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі.

Кабмін також знизив нормативи споживання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими або квартирними приладами обліку, з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. м опалювальної площі в місяць в опалювальний період.

Нормативи по електричної енергії для індивідуального опалення знижені з 65 кВт·год до 51 кВт·год на 1 кв.м опалювальної площі.

Зниження соціальних нормативів тепло-, газо- і електропостачання було однією з умов МВФ для отримання Україною наступного траншу кредиту.

Нагадаємо, що ПАТ «Київгаз» не підтримує перерахунок оплачених рахунків за заниженими нормами споживання, які були встановлені урядом України навесні 2015 року, через складну соціально-економічну ситуацію в країні.

Раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева роз'яснив порядок перерахунку невикористаних субсидій на оплату природного газу та електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: