САП перевіряє наявність інших громадянств у Насірова

Читать на русском
У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі вирішили перевірити на наявність інших громадянств заарештованого Романа Насірова.
Роман Насіров

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наразі перевіряє можливу наявність у відстороненого від обов'язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова громадянств інших держав, окрім Великобританії.

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LIGA.net.

«Не виключаємо, що можуть з'явитися ще й інші дані. Ми розіслали до певних країн запити. Чекаємо відповіді. Поки отримали відповідь лише з однієї країни – дякуємо британським колегам за оперативність», – сказав він.

Холодницький зазначив, що британське Національне агентство з боротьби проти злочинності через дипломатичні канали офіційно підтвердило, що Насіров є підданим Сполученого Королівства.

«Це не інсинуації та не маніпуляції. Прокурор, коли оголошував клопотання в суді, показав ці документи. Це не сканкопії, які можуть бути фотошопом, не ксерокопії якісь. Це вагомі аргументи на користь того, чому ми наполягаємо на такому запобіжному заході, як арешт, а не на іншому. Ми маємо усвідомлювати, що якщо людина має паспорт іншої країни, то вона просто втече, якщо не взяти її під варту. Потім ми її не отримаємо назад, адже мало країн видають своїх громадян», – підкреслив очільник САП.

Водночас він не зміг підтвердити інформацію про наявність у Насірова нерухомості в Лондоні.

Нагадаємо, суд визначився з датою розгляду апеляції адвокатів відстороненого голови ДФС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: