ЗМІ: тесть Насірова заробив на державних тендерах мільярди гривень

Читать на русском
Тендер 2015 року вартістю 389,98 мільйона гривень на будівництво нового корпусу лікарні Охматдит група Альтіс фактично не виконувала, освоївши роботи лише на 10 мільйонів. Тому загальне тендерне досягнення групи становить близько 3 мільярдів гривень.
Олександр Глімбовський

Дві корпорації – «Альтіс-Холдинг» і ТОВ «Альтіс-Спецбуд» – із 2010 року виграли державні тендери на суму майже в три мільярди гривень. Цікаво, що обидві компанії належать Олександру Глімбовському, тестю Романа Насірова.

Такі дані оприлюднені у «Віснику державних закупівель» та «Прозорро», повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Наші гроші».

Останнім виграним тендером наразі є розробка документації на реконструкцію аеродрому «Вінниця» за 0,95 млн грн.

Відомо, що тендер 2015 року вартістю 389,98 млн грн на будівництво нового корпусу лікарні «Охматдит» група «Альтіс» фактично не виконувала, освоївши роботи лише на 10 млн. Тому загальне тендерне досягнення групи становить близько 3 млрд грн.

Це був найбільший підряд Глімбовського за часів Насірова. Менші суми «Альтіс» отримує від «Київводоканалу». Там 52,92 млн грн компанія отримала завдяки тому, що водоканал викинув із торгів сім інших фірм із цінами, нижчими на 5-18%.

Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження«Слово і Діло» зробило інфографіку щодо відповідальності голови Держфіскальної служби Романа Насірова за свої обіцянки.

Разом із тим відомо, що компанії з групи «Альтіс» виступають субпідрядниками в інших фірмах, які отримують значні державні замовлення. Найбільші підряди безпосередньо «Альтіс» вигравав за часів Януковича.

На будівництво львівського аеропорту в рамках підготовки до Євро-2012 корпорація отримала підряди на 1,19 млрд. Ще 0,89 млрд «Альтіс» отримав на будівництво транспортних розв'язок і ремонт Поштової площі. Розвиток терміналів аеропорту «Бориспіль» разом із будівництвом зали для VIP-клієнтів Державного управління справами коштували 0,45 млрд.

Нагадаємо, колишнього очільника ДФС Романа Насірова можуть запроторити до в'язниці на 6 років.

Прокурори САП задоволені рішенням суду щодо Насірова, але планують оскаржити суму застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: