Армія України готується до повномасштабної агресії Росії – Муженко

Читать на русском
Українські військовослужбовці розглядають різні сценарії розвитку подій і готуються до повномасштабної агресії Росії.

Зараз українські військовослужбовці розглядають різні сценарії розвитку подій і готуються до повномасштабної агресії Росії.

Про це в інтерв'ю виданню «День» заявив голова Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, передає «Слово і Діло».

Муженко: українські військові мають право відкривати вогонь у відповідь на ворожі обстрілиОсобовий склад 72-ї окремої механізованої бригади заявив, що утримуючи промзону в Авдіївці, має право стріляти у відповідь на інтенсивні обстріли противника. Заяву підтвердив Віктор Муженко, начальник Генерального штабу.

Він зазначив, що зараз українська армія розглядає всі аспекти можливого російського наступу. При цьому, за його словами, це стосується не лише Донбасу та Криму, а й «кожного куточка нашої країни». Таким чином, зараз триває робота щодо асиметричної відповіді ворогу в разі реалізації його загарбницьких планів.

Муженко підкреслив, що Збройні сили мають дуже серйозні завдання та особливий внесок у європейську безпеку, саме тому Україна розвиває всі види військ.

«Перелік завдань, які стоять перед сучасними ЗС України, набагато ширший і складніший, ніж може собі уявити пересічний громадянин. Форми та способи застосування військ також постійно ускладнюються. Можу сказати одне: ми серйозно готуємося до різних сценаріїв, у тому числі й до повномасштабної агресії російської сторони», – підсумував Муженко.

Нагадаємо, до 2020 року Міноборони планує перевести армію на контракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: