Муженко: українські військові мають право відкривати вогонь у відповідь на ворожі обстріли

Читать на русском
Особовий склад 72-ї окремої механізованої бригади заявив, що утримуючи промзону в Авдіївці, має право стріляти у відповідь на інтенсивні обстріли противника. Заяву підтвердив Віктор Муженко, начальник Генерального штабу.

Українські війська на позиції в Авдіївці мають право відкривати зустрічний вогонь в разі ворожих обстрілів.

Підрозділи 72-ї окремої механізованої бригади на лінії розмежування мають право адекватно відповідати на ворожі обстріли, повідомляє «Слово і діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».   Особовий склад 72-ї окремої механізованої бригади заявляє, що в разі обстрілу з боку ворога командири підрозділів мають право відкривати вогонь у відповідь.

«Наші позиції піддаються інтенсивному обстрілу з боку противника. Під Авдіївкою він застосовує практично весь наявний арсенал важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, включаючи танки та артилерію. Незважаючи на це, особовий склад нашої 72-ї бригади продовжує надійно утримувати зайняті позиції в районі авдіївської промзонитаі повністю контролює ситуацію», – йдеться в заяві особового складу 72-ї омбр на сайті Міноборони у відповідь на публікації в ЗМІ про нібито заборону ЗСУ відкривати у відповідь вогонь.

«У разі здійснення обстрілів наших позицій командирам підрозділів надано право відкривати вогонь настільки високої інтенсивності, наскільки це буде необхідно», – заявляють у бригаді.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 березняСитуація на сході країни станом на 00:00 5 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Також Віктор Муженко підкреслив, що українські військові в зоні АТО в разі загрози можуть відкривати вогонь у відповідь на обстріл бойовиків. Рішення про це ухвалюють командири.

«Командир відділення при загрозі життю його або його підлеглих на конкретному посту – чи то обстріл, чи погроза висунення якогось підрозділу до цього посту – має право відкривати вогонь зі зброї, яка є в його підрозділі. Те саме стосується командира взводу, командира роти, а також комбата», – сказав Муженко.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 54 рази обстріляли позиції сил АТО, є поранені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: