Польща просить замінити Туска у Раді Європи

Читать на русском
Польський прем'єр Беата Шидло написала лідерам ЄС лист, в якому вимагає не переобирати нинішнього главу Європейської Ради, польського політика Дональда Туска на новий термін.

Польський прем'єр Беата Шидло написала лідерам ЄС лист, в якому вимагає не переобирати нинішнього главу Європейської Ради, польського політика Дональда Туска на новий термін.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на espreso.tv.

Шидло написала главам держав і урядів ЄС листа, в якому пояснює останні дії польської дипломатії, пов'язані із висуванням на голову Європейської Ради Яцека Саріуш-Вольського і відсутність підтримки для Дональда Туска.

За інформацією видання, лист поділений на три частини: у першій Шидло аргументує, чому Туск не може бути кандидатом від польського уряду, в другій дає позитивну оцінку Яцеку Саріуш-Вольському, а в третій - оцінює нинішню ситуацію в Європейському Союзі, та пише про глибоку кризу ЄС.

«Відсутність підтримки для Туска з боку свого уряду Шидло пояснює тим, що він перевищив повноваження та використав авторитет глави Європейської Ради в гострих внутрішніх суперечках ... підтримував антидемократичні дії нинішньої польської опозиції», – йдеться у повідомленні.

Про Саріуш-Вольського Беата Шидло пише, що це кандидат, який впорається з вимогою збереження неупередженості та зможе привнести до Європейської Ради нову якість політики.

«Представляє його як компетентного політика, з більш ніж 40-річним досвідом у питаннях європейської інтеграції. За словами Шидло, Саріуш-Вольський в змозі модернізувати і реформувати ЄС», - продовжує видання.

У третій частині польський прем’єр наголошує на тому, що «європейський проект переживає безпрецедентну кризу і його відновлення вимагає свіжого погляду на багато питань Європейського Союзу».

Раніше екс-прем'єр Польщі заступився за протестуючих у Варшаві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: