Гройсман обговорив із Туском запровадження безвізового режиму для українців

Читать на русском
Володимир Гройсман у телефонній розмові обговорив з очільником Європейської Ради Дональдом Туском лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час телефонної розмови обговорив із президентом Європейської Ради запровадження безвізового режиму та завершення ратифікації Угоди про асоціацію.

Про це прем'єр-міністр написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Провів телефонну розмову з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, яка була особливо важлива з огляду на те, що не зміг взяти участь у сьогоднішньому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі», – повідомив Гройсман.

Безвізовий режим з ЄС: механізм призупинення«Слово і Діло» склало інфографіку щодо реалій безвізового режиму третіх країн з Євросоюзом, а також щодо ухваленого механізму призупинення «безвізу».

За його словами, до цього засідання Ради асоціації уряд підійшов з конкретними результатами в реалізації внутрішніх реформ, які були позитивно відзначені нашими європейськими партнерами».

«Разом із президентом Європейської Ради звірили годинники з таких пріоритетних питань порядку денного наших відносин, як запровадження безвізового режиму для громадян України та завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Домовилися, що тісна взаємодія та конструктивна взаємовигідна співпраця й надалі мають визначати зміст відносин Україна-ЄС», – написав прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що секретаріат Європейського парламенту отримав вказівку прибрати із сайту індикативну дату голосування щодо безвізового режиму для України, щоб не створювати «некоректні негативні очікування».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: