Трамп має намір розширити повноваження Пентагону для боротьби з ІД

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп має намір наділити міністра оборони Джеймса Метісса повноваженнями для проведення військових операції без схвалення Білого дому.
Дональд Трамп

Білий дім може надати Міністерству оборони США більше повноважень.

Про це з посиланням на The Daily Beast пише «Слово і Діло».

Президент США Дональд Трамп має намір наділити міністра оборони Джеймса Метісса повноваженнями для проведення військових операції без схвалення Білого дому, щоб прискорити боротьбу з «Ісламською державою».

Метісс зможе починати операції без згоди Білого дому. Це завершить тривалий процес, розпочатий за колишнього президента Барака Обами, коли на узгодження деяких місій ішли години або навіть дні.

Фінляндія закликала збільшити оборонні бюджети європейських країнПрезидент Фінляндії Саулі Нійністьо заявив про необхідність збільшити військові витрати європейських держав у рамках своїх зобов'язань перед НАТО.

У визнаних США зонах бойових дій вищі військові чини мають такі повноваження. Однак для проведення операцій в «неконтрольованих і нестабільних регіонах» необхідне схвалення навіть за нанесення авіаударів.

Видання зазначає, що згода, дана Пентагону, може привести до жертв серед американців.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони США направило до Білого дому свої рекомендації щодо посилення боротьби з терористичною організацією ІД. Також повідомлялося, що Трамп має намір перекроїти бюджет країни на користь армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: