Майбутній очільник Пентагону: чим небезпечний генерал Джеймс Меттіс для України?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Трамп гратиме в гібридну міжнародну політику. Він може говорити одні речі, а його команда буде робити інші, причому свідомо.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи заяву Дональда Трампа про те, що новим очільником Пентагону стане генерал Джеймс Меттіс.

«Трамп усе одно залишається бізнесменом, а Україна – це союзник США, подобається це комусь чи ні. США з Росією ніколи не знайдуть спільної мови, це триває ще з часів кубинської кризи», – розмірковує Небоженко.

Трамп – бізнесмен, і матиме справу з тими, хто виконує свої зобов'язання й не краде. Меттіс, можливо, допомагатиме Україні, але вимагатиме серйозних партнерів у нас. Це проблема для України.

«Можливо, в Пентагоні й захочуть співпрацювати з Україною, але висунуть дуже серйозні вимоги до наших генералів і тих бізнесменів, які крадуть на військових поставках. Ось чим небезпечний цей генерал – він не дасть красти нашим чиновникам-бюрократам і політикам. В Америці людям і на думку не спадає, що на війні так крадуть», – аналізує політолог.

«Яструби» Трампа: чому РФ даремно грає в дружбу зі США та як зміняться позиції щодо України?Експерт-міжнародник оцінив перші рішення Конгресу США щодо РФ та України в контексті ухвалення оборонного бюджету.

Попередня адміністрація Обами, додав він, заплющувала очі на все це й «ліпила» абстрактну Україну на відстані.

«Саме цим небезпечний новий міністр оборони. Він вимагатиме взаємодії з Україною, але контактуватиме лише з тими, хто не є злодієм, корупціонером. Це велика проблема для України. Конфлікт неминучий, але це не означає, що він проти України. Погано буде не Україні, а тим, хто звик плутати свою кишеню з державною», – резюмував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, 66-річний Джеймс Меттіс відомий прізвиськом «Скажений пес» через непримиренне ставлення до ісламських екстремістів. Він брав участь у багатьох масштабних військових операціях США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: