Пентагон назвав головного спонсора тероризму

Читать на русском
Міністр оборони США Джеймс Маттіс розповів про головні світові небезпеки та назвав Іран головним спонсором тероризму в світі.

На прес-конференції в Токіо за підсумками зустрічі з японської колегою Томом Інада міністр оборони США Джеймс Маттіс назвав Іран найбільшим спонсором тероризму.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на AFP.

«Що стосується проблеми Ірану, то ця держава є одним з головних спонсорів світового тероризму. Нам необхідно донести це до Ірану», - заявив глава Пентагону.

При цьому, він додав, що США не планують нарощувати чисельність військ на Близькому Сході у відповідь.

«Не добре ігнорувати це. Недобре відхиляти це і в той же час я не бачу ніякої необхідності в збільшенні кількості сил, які ми маємо на Близькому Сході зараз», - повідомив Маттіс.

Напередодні, США ввели нові санкції проти Ірану в якості покарання за випробування Тегераном балістичних ракет, яке відбулося 29 січня 2017 року. У список санкцій потрапили 13 фізичних осіб, а також 12 компаній і організацій.

В Ірані пригрозили відповідними заходами.

Раніше, близько 40 американських вчених, включаючи лауреата Нобелівської премії з фізики Джерома Фрідмана, попросили Трампа не розривати ядерну угоду з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: