Велика гра «Хто кого»: чому весна-2017 буде визначальною для української влади?

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Політикум в Україні входить до зони підвищеної турбулентності. Ключовими будуть наступні півтора-два місяці.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Василь Мокан, передає «Слово і Діло».

«Наступні півтора-два місяці стануть визначальними з точки зору утримання влади – або буде збережений статус-кво з незначною кадровою ротацією, або ж восени на нас чекають дострокові парламентські вибори», – констатував політолог.

Зараз ставки занадто високі, оскільки вирішується перспектива протікання політичних процесів аж до 2019 року.

«Домогтися дострокових виборів у 2018 році буде ще важче, а точніше майже неможливо. І що ближче до дати звіту уряду Гройсмана, то більше зростатиме конфліктність української політики», – зауважив експерт.

«Отже, всі ці блокади Донбасу, справи Насірова, поїздки та візити до США, торги щодо коаліції, пошук кадрів на посаду голови НБУ та до Кабміну – взаємопов'язані елементи великої гри «Хто кого». Поки співвідношення сил влади та опозиції виглядає так, що баланс на користь перших десь у пропорції 80:20, якщо не 90:10. Однак, розклад може змінюватися», – вважає Василь Мокан.

Парламентська арифметика: чи існує у Верховній Раді коаліція?Членам правлячих партій бракує голосів для формування стабільної парламентської більшості, через що успішні голосування великою кількістю голосів перетворилися на ситуативне явище.

Два роки тому Президент України запевнив, що найближчі чотири роки в Україні не буде жодних виборів.

Як голосують фракції парламентської коаліції та чи є необхідна кількість депутатів для коаліційної більшості, «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Парламентська арифметика. Чи існує у Верховній Раді коаліція?».

Рейтинг найвідповідальніших парламентських можна переглянути за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: