Парубій заявляє, що не має повноважень рахувати членів коаліції

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у нього немає повноважень підраховувати ні членів парламентської опозиції, ні членів коаліції.
Андрій ПарубійФото: УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у нього немає повноважень підраховувати ні членів парламентської опозиції, ні членів коаліції.

Про це він сьогодні розповів журналістам під час відвідування військової частини в місті Дрогобич Львівської області, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У голови Верховної Ради немає повноважень підраховувати ні членів коаліції, ні членів опозиції, і робити з цього якесь підтвердження», – заявив спікер.

За його словами, коаліція існувала і чітко приймала рішення, коли обирала керівництво Верховної Ради і Кабінету міністрів.

БПП закликав РПЛ, СП та «Батьківщину» повернутися до коаліціїУ пропрезидентській фракції звернулися до «радикалів», «Самопомочі» та «Батьківщині» із закликом повернутися до коаліції.

Парубій нагадав, що крім двох фракцій в коаліцію входить багато позафракційних депутатів і в нього «немає достатніх даних, щоб назвати кількість цих депутатів».

Спікер додав, що «вважає питання про кількість депутатів коаліції політизованим, а також спрямованим на дестабілізацію Верховної Ради і проведення дострокових виборів», що, на його думку, на сьогоднішній момент є «не українським сценарієм», мета якого полягає в тому, щоб розбалансувати органи влади України.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що нардеп Юрій Бублик заявляв, що не менше 10 народних депутатів планують вийти з коаліції. Після чого у БПП спростували чутки про масовий вихід нардепів із фракції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: