Сьогодні Україна детально представить свої аргументи в Гаазі

Читать на русском
Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль розповіла про третій день публічних слухань за позовом України до Росії в Гаазі.

Сьогодні, 8 березня, в Міжнародному суді ООН відбудеться третій день публічних слухань за позовом України до Росії, де українська сторона знову буде приводити свої аргументи.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Аргументи російської сторони, викладені вчора, є достатньо добре підготовленими, хоч і будуються на хворобливій логіці. Видима частина – факти. Ваша реакція на вчорашні виступи РФ є красномовною – РФ і далі намагається триматися власної картини світу, яку сприймають дедалі менше людей. Ми маємо відповідь щодо кожної позиції по фактах. Але детальне представлення наших аргументів щодо цих фактів буде відбуватися на подальших стадіях процесу. Зараз важливо показати, що наявної інформації достатньо для запровадження тимчасових заходів», – заявила Зеркаль.

Також вона зазначила, що правові аргументи РФ досить передбачувані.

«Радники РФ виявились винахідливими юридичними гімнастами – аби представити цілісну позицію вони використали усі можливі і неможливі зачіпки, які подеколи суперечать самим собі. Складається враження, що жоден суд в світі і жодна норма права не забороняє Росії безкарно нищити людей. Це не так. І ми досить аргументовано це доведемо», – додала вона.

Нагадаємо, представники РФ у Гаазі заявили про те, що бойовики знайшли озброєння в шахтах Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: