Половина команди Трампа – відверті друзі Путіна, інші – його відверті вороги

Читать на русском
Антон Крутьполітолог

Не варто перебільшувати роль Рекса Тіллерсона. Реально зовнішньою політикою в Білому домі керують дві людини – Стів Беннон та Джаред Кушнер.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Антон Круть, оцінюючи зустріч очільника МЗС України Павла Клімкіна з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

«Фактично, Рекс Тіллерсон є в Білому домі фігурою номінальною. Він навіть інтерв'ю розгорнутого та публічного не дав досі, в якому б обґрунтував концепцію зовнішньої політики. Та й яка може бути концепція, якщо всі рішення ухвалюються ситуаційно, обмеженою групою людей», – констатував Круть.

Тому, на його думку, не варто перебільшувати самі зустрічі Тіллерсона з Лавровим, Клімкіним чи кимось іншим.

«Цей візит варто розцінювати як підготовчий з точки зору майбутнього зустрічі Порошенка з Трампом», – вважає політолог.

У Трампа все дуже хаотично, ситуаційно й не так, як ми звикли. На Макмастера та Меттіса Україні цілковито сподіватися не варто. Ситуація 50/50: половина команди – відверті друзі Путіна, половина – його відверті вороги.

«Яка сила переможе, сказати складно. Все відбувається ситуаційно та поки якихось значущих кроків, які радикально змінюють позицію щодо РФ чи України, немає», – підкреслив експерт.

Команда «Т»: хто допомагатиме Трампу керувати США«Слово і Діло» зібрало докупи всіх імовірних претендентів на ключові державні посади у США за президентства Трампа, а також його найвідоміших радників.

Більше того, є інформація, що в США незадоволені позицією посла України Чалого під час передвиборчої кампанії. Його можуть замінити кимось, хто менше дратує, хоча його професійні якості питань не викликають.

4 лютого 2017 року президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з Президентом України Петром Порошенком.

Наразі в МЗС України повідомили, що погоджують зустріч із радником із національної безпеки Гербертом Макмастером та новим міністром оборони Джеймсом Меттісом. Павло Клімкін заявив, що Київ задоволений меседжами Вашингтона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: