Тіллерсон обговорив із Лавровим деескалацію конфлікту в Україні

Читать на русском
США розраховують, що Росія виконає свої зобов'язання в рамках Мінських угод і буде працювати для деескалації ситуації на Донбасі.

США розраховують, що Росія виконає свої зобов'язання в рамках Мінських угод і працюватиме для деескалації ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті МЗС Росії коментарі Лаврова за підсумками зустрічі з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, передають «Українські новини», пише «Слово і Діло».

«Обговорювали ситуацію в Афганістані та Україні. За всіма цими напрямками наші американські партнери зацікавлені долучитися до зусиль, які робляться для подолання цих конфліктів», – йдеться в ньому.

Західні ЗМІ зазначають, що під час зустрічі з Лавровим Тіллерсон закликав Росію дотримуватися домовленостей, досягнутих у Мінську.

«У питаннях, в яких ми не зможемо домовитися, Сполучені Штати будуть відстоювати інтереси й цінності Америки та її союзників. Ми шукаємо спільний ґрунт для співпраці й водночас очікуємо від Росії, що вона буде дотримуватися своїх зобов'язань згідно з Мінськими угодами й працювати над деескалацією насильства в Україні», – заявив держсекретар США.

Нагадаємо, раніше учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі досягли нової домовленості щодо відведення важкого озброєння до 20 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: