Прокурори САП задоволені рішенням суду щодо Насірова, але планують оскаржити суму застави

Читать на русском
Прокурори Антикорупційної прокуратури вивчають питання оскарження суми застави, призначеного підозрюваному голові ДФС.
фото: УНІАН

Сторона звинувачення задоволена рішенням суду щодо обрання запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, однак не виключає подання апеляції зі свого боку.

Про це журналістам після завершення судового засідання заявив представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Загалом ми задоволені рішенням суду, що суд правильно оцінив ризики, всі ті докази, які ми подали, й обрав саме той запобіжний захід, які ми просили, – тримання під вартою. Також суд оцінив обґрунтованість підозри, оскыльки сторона обвинувачення мала всі підстави оголосити підозру, й визнав порядок її вручення законним. Щодо визначення альтернативного запобіжного заходу – застави у 100 мільйонів гривень, то ми вивчатимемо це питання, хоча я схиляюся до того, що ми оскаржуватимемо це рішення, оскільки потрібно визначитися, чи забезпечує розмір застави виконання Насіровим своїх процесуальних обов'язків», – розповів Симків.

Крім того, прокурор вважає, що ризику втечі Насірова з України в разі внесення ним застави немає, а також говорить, що мінімум добу після внесення застави Насіров перебуватиме в слідчому ізоляторі, оскільки триватиме перевірка законності внесення застави.

«Навіть якщо завтра він ці кошти внесе, то є доба для перевірки законності й дотримання процедури внесення застави, тобто він зможе вийти із СІЗО лише наступного дня, в четвер», – заявив він.

Також прокурор додав, що Насірова повезуть до слідчого ізолятора міста Києва.

Нагадаємо, адвокати голови ДФС оскаржать рішення суду.

Раніше суд заарештував Насірова з правом внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: