Верховний суддя отримала квартиру за півмільйона доларів і встигла збудувати розкішний будинок

Читать на русском
У 2005 році суддя Верховного суду Охрімчук стала в чергу на поліпшення житлових умов і того ж року отримала від міста квартиру на сусідній вулиці площею 190 кв. м. Ріелтори оцінюють таку квартиру в 400-500 тисяч доларів.
Людмила Охрімчук24tv.ua

Суддя Верховного суду Людмила Охрімчук збудувала за Києвом маєток та вистояла чергу на поліпшення житлових умов, за що отримала від держави квартиру в центрі столиці вартістю майже півмільйона доларів.

Про це інформує «Слово і діло», посилаючись на програму-розслідування «Наші гроші».

Суддя Охрімчук у 1988 році отримала службову квартиру на вул. Горького в Києві. Але повернула її на баланс держави в 2005-му, мотивуючи вчинок тим, що будинок нібито планується під знесення. Після цього Охрімчук стала в чергу людей на поліпшення житлових умов і того ж року отримала від міста квартиру на сусідній вулиці площею 190 кв. м. У заяві на поліпшення житлових умов суддя вказала сім'ю з чотирьох осіб – себе, чоловіка та двох дочок.

Про справу Насірова: саботаж буде на різних рівнях і гілках владиЕксперт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» оцінив подальші перспективи справи Насірова.

Законодавство передбачає, що площа житла за цією схемою в поліпшенні житлових умов розраховується за показником 13,69 кв. м на людину. Таким чином, сім'я судді претендувала на квартиру площею близько 55 кв. м, проте отримала житло майже вчетверо більше. Охрімчук пояснює це просто – їй пощастило.

За оцінками ріелторів, вартість такої квартири становить 400-500 тисяч доларів.

«У той час, коли розглядалася заявка судді на поліпшення житлових умов, її сім'я купила ділянку під Києвом, де почала будівництво двоповерхового будинку. Це житло неподалік Межигір'я записали на молодшу дочку судді Надію Охрімчук, яка також була вказана в заяві на поліпшення житла», – йдеться в розслідуванні.

Наші гроші. ДосудилисяBihus.info - крізь зраду до громадянського суспільства

Нагадаємо, суд зняв арешт із 300 мільйонів гривень Олександра Януковича.

Раніше в Румунії за корупцію засудили понад 70 високопосадовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: