Термін затримання Насірова сплив, адвокати чекають на Ситника та Холодницького

Читать на русском
Термін затримання відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова сплив о 23:52.

Термін затримання відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова сплив о 23:52.

Протягом 72 годин суд не обрав запобіжний захід чиновнику за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Наразі Насіров перебуває в приміщенні Солом'янського районного суду міста Києва в супроводі співробітників НАБУ, охоронців і адвокатів.

За словами сторони захисту, подальше переміщення Насірова можливе за згодою співробітників НАБУ.

«Наша позиція була така, щоб, наприклад, його ушпиталили, але я не знаю, яка думка буде в співробітників НАБУ», – заявив журналістам адвокат Насірова Олександр Лисак.

Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження«Слово і Діло» зробило інфографіку щодо відповідальності голови Держфіскальної служби Романа Насірова за свої обіцянки.

Незабаром відсторонений голова ДФС Роман Насіров офіційно запросив директора НАБУ Артема Ситника і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в приміщення Солом'янського районного суду міста Києва, де він зараз перебуває.

Будівлю суду блокує понад тисяча активістів, які намагаються перешкодити Насірову покинути приміщення.

Як повідомлялося, Солом'янський суд Києва не зміг обрати Роману Насірову запобіжний захід. Сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді в неділю немає чергового судді.

Нагадаємо, слідчі НАБУ не вручатимуть нової підозри в рамках розслідування так званої «газової справи» усуненому голові ДФС Роману Насірову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: