НАБУ не буде оголошувати Насірову нової підозри

Читать на русском
Слідчі НАБУ не вручатимуть нової підозри в рамках розслідування так званої газової справи усуненому голові ДФС Роману Насірову.

Слідчі НАБУ не вручатимуть нової підозри в рамках розслідування так званої «газової справи» усуненому голові ДФС Роману Насірову.

Про це заявила речник НАБУ Світлана Оліфіра в ефірі «Громадського», інформує «Слово і Діло».

За її словами, у НАБУ немає нової підозри, також вона не підтвердила інформацію щодо того, чи взагалі готується нова.

«З 2 березня Насіров підозрюється у вчиненні кримінального корупційного правопорушення в рамках розслідування так званої «газової справи». Іншої підозри пока немає», - сказала Оліфіра.

Крім того, речниця НАБУ не підтвердила інформацію і про те, що нова підозра могла б стосуватися «лондонських квартир» Насірова.

Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження«Слово і Діло» зробило інфографіку щодо відповідальності голови Держфіскальної служби Романа Насірова за свої обіцянки.

Зазначимо, що раніше журналіст Сергій Щербина заявив, що у випадку, якщо спливе відведений законом 72-годинний термін для обрання запобіжного заходу, детективи НАБУ можуть оголосити Роману Насірову нову підозру у справі про «лондонські квартири» керівника ДФС.

Адвокат відстороненого голови ДФС Романа Насірова Андрій Кузьменко також стверджував, що НАБУ готує нову підозру топ-чиновнику для його затримання після закінчення терміну обрання запобіжного заходу.

Повідомляється, що засідання щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову сьогодні вже не поновиться.

Раніше в НАБУ попросили суд поквапитися з ухваленням рішення про відведлення судді, адже, якщо цього не станеться сьогодні, детективи змушені будуть відпустити Насірова.

Сам глава ДФС, підозрюваний у фінансовому збитку державі в розмірі 2 млрд грн, просить перенести засідання суду щодо нього до стабілізації його стану здоров'я, аби він, за його словами, міг самостійно захищати свої інтереси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: