У Бразилії затримали власників офшорної фірми Mossack Fonseca

Читать на русском
У Бразилії затримані засновники фірми Mossack Fonseca, яка реєструвала офшори, Рамон Фонсека Мора та Юрген Моссак. В офісі Mossack Fonseca в столиці Панами пройшли обшуки.

Власники юридичної фірми Mossack Fonseca, яка стала центром офшорного скандалу, пов'язаного з витоком «панамського архіву», затримані в Бразилії.

Про це повідомляє Die Süddeutsche Zeitung, передає «Слово і Діло».

Видання з посиланням на генерального прокурора Панами Кениа Порселло повідомляє, що Юрген Моссак і Рамон Фонсека звинувачуються в участі в корупційному скандалі в Латинській Америці. За версією слідчих, Моссак і Фонсека прикривають гроші, отримані із сумнівних джерел. В офісі компанії проходять обшуки.

Також наголошується, що Mossack Fonseca бере участь у корупційному скандалі, так званому Lava Jato. Скандал включає в себе систематичний підкуп за великі суми грошей і складну мережу шахрайства, корупції та відмивання грошей.

Рамон Фонсека звинувачував президента Панами в отриманні хабарів від Odebrecht. Президент Панами Хуан Карлос Варела спростував ці звинувачення в офіційній заяві.

Про витік мільйонів конфіденційних документів компанії Mossack Fonseca стало відомо в квітні 2016 року. В документах згадують 72 колишніх і нинішніх глав держав, а також високопосадовців, бізнесменів і діячів культури.

У «панамських» документах чимало й українців. Зокрема, там є Петро Порошенко та колишній глава його адміністрації Борис Ложкін, Дмитро Фірташ, Олександр Клименко, Борис Колесніков та багато колишніх членів «Партії регіонів», їхні партнери та члени сімей.

За словами засновників компанії, преса отримала документи після того, як фірму атакували хакери.

Раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує факти виведення українськими банками коштів у офшори.

Нагадаємо, США допоможуть повернути в Україну капітали, виведені в офшори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: