Фонд гарантування хотіли пограбувати на мільйони гривень

Читать на русском
Правоохоронці затримали керівників компанії, які мали намір незаконно заволодіти фінансами Фонду на загальну суму 10 мільйонів гривень.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб мали намір пограбувати на 10 мільйонів гривень.

Правоохоронці викрили посадових осіб компанії, які сподівалися незаконно заволодіти коштами Фонду, інформує «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення комунікативної служби ДФС.

«В ході розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства та замаху на злочин, встановлено, що посадові особи компанії спільно з працівниками банку, точно знаючи, що цей банк буде зарахований до категорії неплатоспроможних, достроково розірвали договори депозиту та перерахували грошові кошти в розмірі 9,3 мільйона гривень із депозитного на свій рахунок для подальшого «дроблення» зазначеної суми на частини, які перевищують двісті тисяч гривень компенсації від Фонду гарантування вкладів», – йдеться в повідомленні.

Погрожуючи працівникам звільненням, керівники підприємства змусили 47 службовців укласти фіктивні договори позики та відкрити рахунки в зазначеному банку для отримання компенсації від ФГВФО за нібито вкладені депозити. Отримавши компенсацію, вони зобов'язалися повернути гроші керівникам.

В результаті проведення обшуків в офісі та за місцем проживання фігурантів розслідування були виявлені та вилучені документи, що підтверджують намір заволодіти коштами Фонду, документи й печатку іноземного підприємства, а також майже 21 мільйон гривень у національній та іноземній валюті.

Раніше Фонд гарантування почав виплати депозитів вкладникам «Фортуна-Банку».

Нагадаємо, що НБУ визнав неплатоспроможним «Фортуна-банк» у січні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: