НБУ ліквідовує «Фортуна-банк»

Читать на русском
АТ Фортуна-банк віднесений до категорії неплатоспроможних згідно з рішенням правління Національного банку від 26 січня 2017 року.

Національний банк України відніс до категорії неплатоспроможних АТ «Фортуна-банк». 91% вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає «Слово і Діло».

«Відповідно до вимог статті 76 закону України «Про банки таі банківську діяльність», 26 січня 2017 року правління Національного банку України ухвалило рішення №55-рш/БТ «Про віднесення публічного акціонерного товариства «Фортуна-банк» до категорії неплатоспроможних», – наголошується в повідомленні.

На балансі АТ «Фортуна-банк» є вклади 2167 клієнтів, 91% з яких отримають вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн.

«Фінбанк» має намір ухвалити рішення про ліквідацію з ініціативи власниківАкціонери Фінбанку (Одеса) на зборах 1 лютого мають намір розглянути питання про ліквідацію фінустанови.

Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 96 млн грн.

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 14% для нівелювання інфляційних ризиків, одночасно підвищивши прогноз зростання цін в поточному році з 8% до 9,1% за рахунок зростання мінімальної заробітної плати з 1600 до 3200 грн на місяць із 1 січня 2017 року.

Раніше Нацбанк скасував постанову №58 «Про збільшення капіталу банків» від 4 лютого 2016 року, яким комерційні банки зобов'язувалися збільшити статутний капітал до 300 млн грн до 11 січня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: