Нова точка торгової блокади: в Конотопі перекрита залізнична колія

Читать на русском
Активісти торгової блокади перекрили залізничну колію в місті Конотоп Сумської області для поїздів із Росії.
Фото: «Штаб блокади торгівлі з окупантами»

Активісти торгової блокади на сході України перекрили залізничну колію, що веде з Росії в Україну, в місті Конотоп Сумської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook «Штабу блокади торгівлі з окупантами».

За словами активістів, ця акція є попереджувальною. Її причина – відмова представників «Укрзалізниці» надавати документи на вугілля, що перевозиться залізничними потягами з РФ.

«Зараз в районі прикордонної станці Конотоп, по якій проходить одна із основних магістралей торгівлі із країною-агресором Російською Федерацією, проходить акція з попереджувального блокування залізничних колій з Москви... Вимоги акції – негайно пред'явити документи на поїзди з вугіллям та іншим, які були знайдені у вагонах із маркуванням РЖД на території товарної станції Конотоп», – йдеться в повідомленні.

У Луганській області відновлено рух потягу, зупинений через блокаду «Л/ДНР»У суботу відновив рух локомотив і 57 порожніх вагонів, які були заблоковані 25 січня учасниками блокади Донбасу на перегоні Шипілове-Світланове в Луганській області.

Наголошується, що в акції беруть участь у тому числі народні депутати України. Керівникам Сумської області було направлено їхню заяву про перешкоджання виконання ними своїх депутатських повноважень.

Тим часом у прес-службі Національної поліції вже заявили про відкриття кримінального провадження за фактом блокування залізничного сполучення в Конотопі.

Нагадаємо, про «заходи у відповідь» із блокування торгівлі з Києвом заявив ватажок самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко. Раніше в Кабінеті міністрів України представили свої варіанти виходу з ситуації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: