У НАБУ назвали обставину, за якої Насірова можуть звільнити вже сьогодні

Читать на русском
У разі, якщо не буде розглянуте питання про відведення судді, який розглядає справу Насірова, відстороненого главу ДФС можуть відпустити із зали суду.
Обрання запобіжного заходу Роману Насірову

Відстороненого главу Державної фіскальної служби Романа Насірова можуть відпустити з-під варти вже в неділю ввечері, якщо клопотання про відведення судді, що розглядає його справу, не буде розглянуте негайно.

Про це заявили в Національному антикорупційному бюро, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook відомства.

«Солом'янський районний суд Києва відмовляється визначити служителя Феміди, який розгляне клопотання сторони захисту про відведення судді Олександра Бобровникова. Таку позицію мотивують тим, що, відповідно до внутрішньої документації суду, черговий суддя працює лише в суботу. Зараз у судовому засіданні оголошено перерву на невизначений термін», – йдеться в повідомленні НАБУ.

Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження«Слово і Діло» зробило інфографіку щодо відповідальності голови Держфіскальної служби Романа Насірова за свої обіцянки.

Як відомо, 72 години, протягом яких повинен бути обраний запобіжний захід щодо Насірова, спливають увечері сьогодні, 5 березня. Таким чином, якщо клопотання про відведення судді Бобровника розглянути сьогодні буде нікому, детективи змушені будуть відпустити затриманого главу фіскальної служби.

«Національне антикорупційне бюро України закликає служителів Феміди не усуватися від виконання своїх обов'язків і забезпечити розгляд клопотання детективів про обрання запобіжного заходу у визначений законом термін», – йдеться у зверненні Бюро.

Нагадаємо, процес обрання запобіжного заходу Насірову продовжився сьогодні вранці. При цьому журналістів на засідання не пустили.

Як відомо, Насірова звинувачують у завданні державі збитків у розмірі 2 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: