Суд над Насіровим: подробиці скандальної справи

Читать на русском
У неділю, 5 березня, проходить засідання суду про обрання запобіжного заходу усуненому від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Сьогодні 5 бере_зня Солом'янський райсуд Києва має обрати усуненому з посади голови Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжний захід.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

У залі суду перебувають співробітники Національного антикорупційного бюро України, сторона звинувачення і адвокати Насірова. Журналістів всередину не пустили.

Повідомляється, що є рішення приєднати уточнений висновок Інституту кардіології імені Стражеска про стан здоров'я Насірова до матеріалів справи. (Згідно з висновком, у Насірова діагностована гіпертонічна хвороба II стадії, високого ризику, але невідкладної допомоги він не потребує).

«Я прошу надати мені можливість закінчити лікування, стабілізувати мій стан, щоб я міг брати участь в засіданнях», - заявив сьогодні Насіров в ході судового процесу.

Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження«Слово і Діло» зробило інфографіку щодо відповідальності голови Держфіскальної служби Романа Насірова за свої обіцянки.

Суд відхилив клопотання його адвокатів.

Станом на 12.00 суд ухвалив рішення оголосити перерву для передачі заяви про відвід іншому слідчому судді.

Також, за деякими даними НАБУ давно вело справу на Насірова. Перша справа проти нього була відкрита ще 30 березня 2016 року.

Глава ДФС підозрюється в скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму в 2 мільярди гривень.

Згідно із законодавством, суд повинен визначитися з обранням запобіжного заходу протягом трьох днів після оголошення підозри Насірову, тобто до 23:57 неділі, 5 березня.

У НАБУ повідомили про вручення підозри Роману Насирова по «справі Онищенко» 2 березня.

Як відомо, Спеціальна антикорупційна прокуратура озвучила суму застави, яку попросить у суду для Насірова - 2 мільярди гривень, що може стати рекордом для українського судочинства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: