Китай істотно збільшує військовий бюджет

Читать на русском
Таку заяву китайська влада зробила напередодні щорічного Всекитайських зборів народних представників.

У 2017 році Китай планує збільшити свій військовий бюджет відразу на 7%.

Про це повідомляє ВВС-Україна, передає «Слово і Діло».

Пекін вже другий рік поспіль збільшує витрати на армію. Тому у 2017 році військовий бюджет країни складе 1,3% ВВП, заявила прес-секретар китайського уряду Фу Ін.

РФ і Китай ветували резолюцію ООН по СиріїРосія спільно з Китаєм наклали вето на резолюцію РБ ООН, якою світовий політикум мав намір ввести санкції проти сирійського режиму Асада за застосування хімічної зброї.

«Щороку ми складаємо військовий бюджет з урахуванням економічного розвитку Китаю і наших потреб. Цього року військовий бюджет зросте приблизно на 7% і складе 1,3% від ВВП, – заявила вона. – Посилення наших можливостей йде на користь збереження миру і безпеки в регіоні, а не навпаки».

Нагадаємо, військовий бюджет Китаю займає друге місце в світі після США. У вересні 2015 року лідер КНР Сі Цзіньпін оголосив, що країна до кінця 2017 року скоротить чисельність своїх збройних сил на 300 тисяч осіб. Незважаючи на це, китайська армія залишається найбільшою в світі – її чисельність складає 2 млн осіб.

У 2016 році витрати Китаю на армію зросли на 7,6% і склали 146 млрд доларів. У 2015 році на оборону виділили 135 млрд доларів.

Цього тижня президент США Дональд Трамп заявив про намір збільшити витрати на американську армію на 10%.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США хоче дати Україні 150 мільйонів доларів на армію.

Нагадаємо, раніше Європарламент схвалив створення армії ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: