Швеція відновить військовий призов через агресію Росії

Читать на русском
Шведський уряд ухвалив рішення повернути обов'язковий військовий призов на тлі нарощування Росією військового потенціалу в Балтійському морі.

Шведський уряд ухвалив рішення повернути обов'язковий військовий призов на тлі нарощування Росією військового потенціалу в Балтійському морі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

«Російська військова активність - одна з причин», - повідомила прес-секретар міністерства оборони країни Марінетті Радеба.

З 1 січня 2018 року на службу будуть призвані понад 4 тисяч юнаків і дівчат. Їх оберуть з 13 тисяч осіб 1999 року народження, яким запропонують пройти психологічні і фізичні тести.

Призовники будуть служити 9-12 місяців. Мета призову - мотивувати молодь ставати військовими професіоналами і поповнювати мобілізаційний резерв.

Внутрішньої війни в Україні немає, є зовнішній агресор – МЗС ЛитвиЛінас Лінкавічюс: ситуація на сході України - це не внутрішній конфлікт, не громадянська війна, а зовнішня агресія. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну і тиснути на Росію

У Швеції був обов'язковий військовий призов до 2010 року. Тоді закликали тільки чоловіків.

Швеція не входить в НАТО, як і Фінляндія, але обидві країни співпрацюють з альянсом. Сусідні Норвегія і Данія є членами НАТО.

Як повідомлялося, МЗС Польщі висловилося щодо планів розміщення на території країни батальйону британських військ для стримування можливої ​​агресії з боку Російської Федерації.

Раніше Естонія натякнула військовим НАТО на провокації з боку РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: