Зброя від США: Пентагон має намір допомагати українській армії

Читать на русском
Пентагон має намір продовжити серйозну підтримку Збройних сил України в нарощуванні оборонного потенціалу.

Офіційний представник відомства Кортні Хіллсон за підсумками зустрічі американського міністра оборони Боба Уорка з очільником МЗС України Павлом Клімкіним заявила, що Пентагон має намір підтримувати та посилити потенціал ЗСУ.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Ліга.net»

«Лідери обговорили нещодавню ескалацію насильства об'єднаними російсько-сепаратистськими військами на сході України, так само як і підтримку США України щодо посилення можливостей внутрішньої безпеки та професіоналізму Збройних сил», – йдеться в повідомленні.

Як розповіла представник Пентагону, Уорк запевнив голову МЗС України в тому, що США мають намір відстоювати територіальну цілісність та незалежність України.

На чому воюють ЗСУ: танк Т-64 БМ «Булат»Для пересування, а також бойових дій українська армія використовує модернізовані на українських підприємствах танки Т-64.

«Він закликав Україну зберігати прихильність реформам, які призведуть до збільшення ефективності сил оборонного сектора», – нагадала вона позицію Уорка.

Нагадаємо, як заявив посол України в США, в оборонному бюджеті Штатів на 2017 фінансовий рік військова допомога для України була збільшена та «включає можливість надання летального оборонної зброї» на законодавчому рівні. В уряді не виключають, що Трамп може озброїти Україну.

В експертному колі зберігається єдність позицій із цього питання, яка зводиться до того, що Україні потрібно показати себе активним суб'єктом переговорів і перестати бути стороною конфлікту, яка постійно просить допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: