В Чехії відкрили центр із боротьби з російською пропагандою

Читать на русском
З початку року в столиці Чехії Празі працює центр із боротьби з пропагандою Російської Федерації.

З 1 січня в столиці Чехії почав працювати Центр із боротьби з тероризмом і гібридними погрозами (CTHH), який буде займатися пошуком в інтернеті інформаційних «вкидань» з РФ та їх оперативним викриттям.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Повідомляється, що в числі завдань його 20 співробітників, підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ Чехії, будуть спостереження за підозрілими публікаціями в інтернеті й викриття фейкових новин, щоб перешкодити їх поширенню.

Міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец очікує, що співробітники центру вже через кілька хвилин після появи фейків у мережі зможуть повідомити про дезінформацію і внести необхідні уточнення.

За даними агентства dpa, завданням центру буде також боротьба проти «пропаганди зовнішніх сил». Спостерігачі празького аналітичного центру «Європейські цінності» попереджають про зростання впливу ЗМІ, підконтрольних російській державі, пише агентство.

CTHH - лише частина масштабного проекту чеського уряду з оборони від кібератак. У Національному центрі кібербезпеки працюють сьогодні 42 офіцера. Уже до кінця 2017 року вони мають переїхати до нового офісу в місті Брно, розрахованого на 400 осіб.

Празька газета Pravo повідомляє, що Міністерство оборони Чехії через брак фахівців бере на роботу хакерів.

Нагадаємо, Конгрес Сполучених Штатів Америки розглядатиме законопроект, спрямований проти російської пропаганди в США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: