Внутрішньої війни в Україні немає, є зовнішній агресор – МЗС Литви

Читать на русском
Лінас Лінкавічюс: ситуація на сході України - це не внутрішній конфлікт, не громадянська війна, а зовнішня агресія. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну і тиснути на Росію

Лінас Лінкавічюс, міністр закордонних справ Литви, розповів, що особисто став свідком порушень Мінських угод на лінії фронту в АТО.

Про це повідомляє "Слово і діло", з посиланням на УНН.

"Ситуація на сході України - це не внутрішній конфлікт, не громадянська війна, а зовнішня агресія. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну і тиснути на Росію. Тому що це не конфлікт в Україні, до речі, часом ми чуємо такий термін. Але я завжди намагаюся виправити: це агресія ззовні, це не внутрішній конфлікт, не громадянська війна. І ми дійсно повинні виконувати свою роботу", - сказав Лінас Лінкявічюс.

Експерт: Мінські угоди для Путіна – не більш ніж клаптик паперу, який при бажанні можна спалитиМіжнародний експерт розповіла про перспективи реалізації Мінських угод і припустила, від чого залежить розвиток ситуації на Донбасі.

Він також розповів про свій нещодавній візит на Донбас.

"Я відвідую прифронтові зони не вперше. Був в Авдіївці, Широкино, Маріуполі. Це як раз на лінії фронту. Я завжди наводжу ці приклади, коли веду переговори. Аргументи сильніші, якщо я говорю, що бачив на власні очі, став свідком порушень Мінських угод, знаю, що там відбувається. І дійсно, ми засвідчили обстріли з міських зон, усередині окупованої території Донецька. Це дуже важливо", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську збереться Тристороння контактна група.

Раніше, Клімкін обговорив Мінські угоди з генсеком ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: