Естонія натякнула військовим НАТО на можливі провокації РФ

Читать на русском
Військам НАТО, які розташувалися на території Східної Європи, можуть загрожувати провокації  російських розвідувальних служб.

Військам НАТО, які розташувалися на території Східної Європи, можуть загрожувати провокації російських розвідувальних служб.

Про це заявив глава зовнішньої розвідки Естонії Микк Марані, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК».

Маранн попередив про можливі провокації проти британських військових, які будуть проходити службу в Естонії в складі батальйону НАТО. Він заявив, що мета цієї провокації - дискредитація планів НАТО щодо зміцнення східної Межі Альянсу. Серед методів, які можуть бути використані проти солдатів НАТО - «медові пастки» (залучені розвідувальними службами привабливі жінки для вербування або провокацій в інтересах спецслужб), а також пошук компромату в соціальних мережах для подальшого шантажу.

«Військовослужбовці будуть їздити зі своїх військових частин в місто. Можливо, вони будуть ходити по пабах. Ми не можемо виключити, що [в цих умовах] будуть спровоковані бійки «командою суперників», як ми говоримо в Естонії. Наприклад, традиційні «медові пастки» і так далі», - сказав Марані. Він додав, що британські та естонські військові обговорювали можливі загрози і готували 800 британських солдатів до розміщення на території Естонії - з метою «уникнути шпигунських ігор в стилі холодної війни».

Нагадаємо, міністерство оборони Естонії модернізує найбільший в Європі кіберполігон в місті Тарту для потреб НАТО.

Як повідомлялося, НАТО розгорнуло міні-штаб розгортання військових сил в Словаччині для координації сил швидкого реагування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: