Міноборони Росії закупить 49 тис прапорів для поховань

Читать на русском
Міністерство оборони Росії оголосило тендер на закупівлю символіки РФ, зокрема на оформлення ритуальних послуг на суму 25 млн рублів.

Міністерство оборони Росії оголосило тендер на закупівлю символіки РФ, зокрема на оформлення ритуальних послуг на суму 25 млн рублів.

Всього ж у 2017 році відомство планує витратити до 6,3 млрд рублів на ритуальні послуги: підтримка військових поховань, встановлення надгробків і пам'ятників.

Про це пише російське видання «Газета.ru» з посиланням на документацію, розміщену на сайті «Державні закупівлі», інформує «Слово і Діло».

Як розповіло виданню джерело в одній із силових структур, з ритуальними прапорами і військовими почестями ховають не тільки військовослужбовців, але і цілий ряд інших категорій громадян, зокрема працівників МВС.

За його словами, з військовими почестями перепоховують також і останки загиблих у Другій світовій.

Відповідно до тендерної документації, переможець конкурсу повинен буде забезпечити доставку ритуальних прапорів до 16 червня 2017 року за чотирма адресами. 22,8 тис. полотнищ мають надійти на склади в Щолково, 8,2 тис. — у Ростов-на-Дону, 15,8 тис. — в Єкатеринбург, а 2,2 тис. — Хабаровськ.

Російські війська за 2 дні втратили на Донбасі понад 100 людей – ЗСУЗа даними ЗСУ, втрати противника за два дні інтенсивних боїв на Донбасі склали більше сотні російських військових.

При цьому в перший раз, згідно з сайтом «Держзакупівлі», Міноборони централізовано закуповувало полотнища державного прапора РФ для накриття трун в грудні 2015 року. Тоді відомству потрібно було 60 тис. ритуальних прапорів. Закупівля була визнана такою, що не відбулася.

Водночас у 2016 році видання РБК з посиланням на дані Міноборони писало, що військове відомство щорічно збільшує витрати, пов'язані з похованням і ритуальними послугами.

Так, згідно з даними Міноборони, з 2013 по 2015 рік відомство щорічно виділяла на витрати за статтею «Відшкодування витрат на поховання» близько 5 млрд рублів. У 2016 році сума витрат на поховання зросла до 5,9 млрд рублів. У 2017 році планується витратити до 6,3 млрд рублів.

У Міноборони РФ зростання цих витрат пояснювали щорічною індексацією тарифів на ритуальні послуги, а також на встановлення та виготовлення надгробних пам'ятників.

У Міноборони РФ повідомили, що потреба в полотнищах розраховується на підставі середньостатистичних даних, що подаються Управлінням Міністерства оборони Російської Федерації з увічнення пам'яті загиблих при захисті вітчизни.

Раніше спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили про перетин українсько-російського кордону похоронними фургонами.

Нагадаємо, раніше американський сенатор Джон Маккейн назвав Путіна «вбивцею, бандитом і продуктом КДБ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: