ОБСЄ зафіксувала «вантаж-200» на кордоні з Росією

Читать на русском
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили про перетин українсько-російського кордону похоронними фургонами.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили про перетин українсько-російського кордону похоронними фургонами.

Про це йдеться в щотижневому звіті ОБСЄ, передає «Слово і Діло» з посиланням на zn.ua.

Представники місії ОБСЄ, які моніторять ситуацію на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» в Ростовській області РФ, знову зафіксували перетин українсько-російського кордону похоронними фургонами. Про це йдеться в тижневому звіті місії з 22 по 28 лютого.

«Протягом звітного періоду спостережна місія бачила дві «швидкі», які перетинали кордон між Україною і Російською Федерацією, і два похоронних фургона», - заявили в місії.

Перша машина «швидкої допомоги» з'явилася 27 лютого на прикордонному пункті пропуску «Донецьк», перетинаючи кордон в бік України о 5.04 і повернувшись до РФ о 7.36. «Швидка» мала російські номерні знаки. Спостерігачі місії не могли перевірити, чи перебували всередині пацієнти. Ще одна «швидка» була помічена 27 лютого на прикордонному пункті пропуску «Гуково», вона заїхала на українську територію о 19.07. Місія ОБСЄ не змогла визначити номерні знаки через обмежену видимість, а також не змогла дізнатися, чи перебували там пацієнти.

Перший похоронний фургон був помічений 22 лютого на пункті «Донецьк», він перетнув кордон з РФ в Україну о 16.00. Другий фургон був помічений 27 лютого на пункті «Гуково». Транспортний засіб мав українські номерні знаки і перетнув кордон в Україну о 16.35. На фургоні був напис «Реквієм» російською мовою.

Як повідомлялося, глава місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг вважає ймовірним новий спалах бойових дій до якого можуть призвести важке озброєння і близьке розташування позицій ВСУ і терористів.

Раніше Тимчук повідомив про серйозні втрати терористів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: