Бойовики укріплюються: до лінії фронту прибула підтримка бойовою технікою і офіцерами-кадровиками

Читать на русском
Противник продовжує зміцнювати свої бойові позиції на лінії зіткнення в АТО. Армія РФ висунула бойову техніку, вантажівки з боєприпасами, найманців і кадрових військових.

Росія продовжує посилювати свої позиції на Донбасі. До лінії фронту бойовики вже перекинули спецназ, гаубиці, боєприпаси і більше 3 тисяч тонн палива.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, - інформує «Слово і Діло».

«Окупанти підсилюють свої передові підрозділи в районі Первомайськ - Донецький. Через Ірміно на північ прослідувало посилення у вигляді 2-х одиниць БМП-1 і 2-х МТ-ЛБ, КамАЗ з боєприпасами і 2 Уралу (один з них з ЗУ-23-2 на причепі). На північний захід від Алмазної фіксуються вогневі позиції 120-мм мінометів і 122-мм гаубиць Д-30 (по батареї кожного типу - висунуті з півдня, з боку Вергулёвкі і Алчевська)», - написав він.

З боку Стила противник висунув на Докучаєвськ до семи одиниць ББМ. З цього ж напрямку спостерігалося перекидання боєприпасів КамАЗ.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 2 березняСитуація на сході країни станом на 00:00 2 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

На північ від Абакумово (Донецьк) відмічено пересування трьох одиниць бронетехніки противника. ББМ рухалися у напрямку в бік Другого майданчика.

На території Донецького міського психоневрологічного диспансеру (вул.Багратіона 20А), дислокуєтся артилерійська батарея - п'ять одиниць артилерійських знарядь калібру 152 мм, особового складу - кілька десятків людей.

У Дебальцевому на посилення прибуло 200 найманців з РФ, а також мотострілецька рота кадрових військовослужбовців ЗС Росії.

Інформаційна війна РФ: чи знайшла Україна зброю для захисту?Медіаконсультант оцінив ефективність діяльності Мінінформполітики та інформаційну безпеку України в умовах війни.

«9 ОМСП мп 1-го АК ДНР» (місце дислокації - Новоазовський район) поповнився підрозділом з п'яти одиниць мобільних установок 9П132 «Град-П («Партизан»)» з повним комплектом БК. Зафіксована дислокація в приватному секторі н.п.Казаче (Новоазовський район) мінометної батареї (в складі - 4 міномети калібру 120 мм). У той же час, командири підрозділів «9 ОМСП мп» на передових позиціях скаржаться на брак боєприпасів. Командування полку поставило задачу в найкоротші терміни підготувати заявки на отримання боєприпасів і забезпечити наявність у даних підрозділів чотириразового запасу штатного БК», - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, на Донбасі відзначається ескалація конфлікту: один боєць загинув, 15 поранених.

Вчора на території АТО загинув український військовий, дев'ять поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: