У екс-голови ДУС знайшли €1 мільйон, йому повідомлено про підозру

Читать на русском

Генеральна прокуратура України в рамках досудового розслідування в справі заволодіння комплексом відпочинку Пуща-Водиця провела обшуки в екс-голови ДУСі.
Ігор Тарасюк

Співробітники Генеральної прокуратури провели обшуки в колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Тарасюка й знайшли в нього 1 мільйон євро готівкою.

Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за фактами заволодіння державним майном – комплексом відпочинку «Пуща-Водиця», пише на власній сторінці в Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«2 березня в цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру екс-керівнику Державного управління справами Ігорю Тарасюку. В ході досудового розслідування за місцем його проживання проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, 1 мільйон євро, золото та інші речі, які мають значення для слідства. Сьогодні Тарасюку буде обрано запобіжний захід», – заявив Луценко.

За його словами, в цьому кримінальному провадженні також підозрюються президент-утікач Віктор Янукович, його син Олександр, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький та колишній член «Партії регіонів» Павло Литовченко, який у часи президентства Януковича був директором ТОВ «Танталіт», що володіло Межигір'ям.

«Щодо інших підозрюваних осіб у цьому кримінальному провадженні, які переховуються від органу досудового розслідування, а саме Януковича В. Ф., Януковича О. В., Ставицького Е. А. та Литовченка П. В., Генеральною прокуратурою України внесені клопотання до Печерського районного суду міста Києва про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування», – додав генпрокурор.

Нагадаємо, правоохоронці провели обшук на вертолітному майданчику Януковича.

Раніше Янукович переклав провину за розгін Майдану на Клюєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: