Манафорт планував повернення Януковича до України

Читать на русском
Екс-заступник Пол Манафорта, який працював із президентом-утікачем Януковичем, планував повернути легітимного в Україну.
Пол Манафорт

Американський політтехнолог, колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт, що раніше працював на українського президента-втікача Віктора Януковича, мав план із його повернення до України.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів колишній заступник Манафорта Костянтин Килимник, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Килимника, Манафорт є автором плану зі встановлення миру в Україні після практично трирічного конфлікту з Росією. План отримав назву «Маріупольський».

Ставка в ньому робиться на Маріуполь. Згідно з планом, Янукович повинен бути повернутий в Україну в якості глави Донецької і Луганської областей.

Килимник також розповів про те, що Манафорт наполягав на асоціації України з Євросоюзом у 2013 році.

«Ви повинні довіряти європейцям. Тоді в майбутньому ви нормалізуете відносини з Росією, і все буде гаразд», – запевняв Януковича Манафорт.

Проте, за словами екс-заступника Манафорта, президент-утікач до порад політтехнолога не прислухався.

Нагадаємо, раніше Янукович написав листа світовим лідерам, у якому розповів про своє бачення подій Майдану. Також він запевняв, що за силовий розгін Євромайдану відповідальні колишній секретар РНБО Андрій Портнов та екс-глава АП Андрій Клюєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: