НБУ визнав ще один банк банкрутом

Читать на русском
Національний банк України визнав неплатоспроможним ВАТ «Вектор Банк» через недостатність ліквідності капіталу.

Національний банк України визнав неплатоспроможним ВАТ «Вектор Банк» через недостатність ліквідності капіталу.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, пише «Слово і Діло».

За даними статистичної звітності ВАТ «Вектор Банк», залишок коштів на кореспондентському рахунку в Національному банку України є критично низьким - станом на 1 березня 2017 складає 76 тис. грн, або 0,1% від зобов'язань банку.

«Після віднесення ВАТ «Вектор Банк» до категорії проблемних були виявлені факти невідображення ним в бухгалтерському обліку документів клієнтів, не виконані у встановлений законодавством термін. Таким чином, ВАТ «Вектор Банк» не здатний своєчасно і в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. З огляду на зазначене та відповідно до пункту 3 частини першої статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Національний банк зобов'язаний прийняти рішення щодо віднесення банку до категорії неплатоспроможних», - відзначають в НБУ.

У НБУ відзначили, що 95% вкладників (852 людини) отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми обсягом 77,7 млн ​​грн.

Нагадаємо, Національний банк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ «Фортуна-банк».

Раніше Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: