Рада спростила процес капіталізації і реорганізації банків

Читать на русском
До 1 серпня 2020 року пропонується зменшити терміни розгляду документів і оптимізувати процедури капіталізації і реорганізації банків.

Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків».

Законопроект №6010 підтримали 235 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, на початок 2017 року майже дві третини банків не відповідали вимогам за розміром статутного капіталу згідно зі встановленим НБУ графіком приведення статутного капіталу банків у відповідність до законодавчих вимог.

Законопроектом тимчасової дії до 1 серпня 2020 року пропонується зменшити терміни розгляду документів і оптимізувати процедури капіталізації і реорганізації банків.

НБУ спростив роботу ломбардам і кредитним спілкамНаціональний банк України зрівняв вимоги до класовості сейфів небанківських фінансових установ і комерційних банків.

Також проектом планується врегулювати питання припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи. Це дозволить банкам, які не можуть виконати вимоги НБУ щодо капіталізації, покинути банківський ринок без навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Нагадаємо, що в листопаді 2016 Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №2455 про споживче кредитування, регулювання у сфері якого синхронізується з європейськими практиками.

Нагадаємо, що в жовтні вступив в силу закон України «Про фінансову реструктуризацію». Ним визначаються умови та порядок проведення процедури добровільної фінансової реструктуризації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: