Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту молоді в зоні АТО

Читать на русском
У прес-службі українського Глави держави повідомили про підписання Петром Порошенком закону про посилення соцзахисту молоді в зоні АТО.

**Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях і в населених пунктах на лінії зіткнення».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

Цей закон спрямований на посилення державної підтримки при отриманні освіти в державних і комунальних навчальних закладах для відповідної категорії людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях і в населених пунктах на лінії зіткнення.

Підтримка буде здійснюватися в рамках державної цільової програми та передбачає комплекс заходів (зокрема, повна або часткова оплата навчання, безкоштовне надання підручників, стипендіальне забезпечення, безкоштовне забезпечення проживання в гуртожитках або ін.). Ряд таких заходів і умови їх надання визначатиме Кабінет міністрів.

«Передбачається, що такі державні гарантії будуть служити додатковими важелями в формуванні проукраїнську позицію серед молоді, яка проживає на даних територіях, і буде сприяти її соціальної адаптації», – підкреслює прес-служба.

Нагадаємо, Порошенко звинуватив РФ у конфіскації заводів в ОРДЛО.

Раніше Президент обговорив зі Штайнмаєром «кримських пакет» санкцій проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: