Данилюк прокоментував інформацію ЗМІ про підписання меморандуму з МВФ

Читать на русском
У Міністерстві фінансів України прокоментували інформацію агентства Reuters про підписання меморандуму з МВФ.
Олександр Данилюк

Питання підписання меморандуму про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом, необхідне для одержання чергового траншу, вирішиться найближчими днями.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми не підписали меморандум, але дуже близькі до цього. Я думаю, що все вирішиться в найближчі дні – сьогодні-завтра. І сподіваюся, що довше це питання не затягнеться. Але на даний момент меморандум що не підписаний, була дезінформація, але це не критично, оскільки помилилося шановане інформаційне агентство (Reuters – Ред.) лише на кілька днів», – пояснив Данилюк.

За його словами, відсутність України в порядку денному МВФ – не ознака того, що питання про транш заморожене чи відкладене.

«Що стосується відсутності в порядку денному українського питання і хронічних «ахів» із цього приводу, то тут важливо розуміти процедури, за якими все працює. Спочатку відбувається підписання меморандуму, протягом мінімум двох тижнів відбувається засідання Ради директорів. Графік складається, по суті, на два тижні. І природно, якщо меморандум ще не підписаний, то і дати засідання по Україні в графіку немає», - розповів міністр.

Він нагадав, що як правило, перші кошти траншу надходить до України після засідання Ради директорів – протягом кількох днів. А вся сума траншу, як і попередніх, буде направлена ​​до золотовалютних резервів Національного банку.

Нагадаємо, раніше Reuters повідомило про підписання меморандуму між Україною та МВФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: