Розенко вимагає розібратися з осучасненням пенсій

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко доручив Мінсоцполітики та Пенсійному фонду розробити механізм і розрахувати вартість осучаснення пенсій.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко доручив Мінсоцполітики та Пенсійному фонду розробити механізм і розрахувати вартість осучаснення пенсій.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

У повідомленні наголошується, що на думку Розенка, за умови збереження темпів зростання надходжень до державного бюджету України та бюджету Пенсійного фонду в результаті підвищення розміру мінімальної заробітної плати, осучаснення пенсій можна буде здійснити найближчим часом.

На засіданні міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення підвищення мінімальної зарплати, яка відбулася 28 лютого, П. Розенко повідомив, що станом на кінець лютого, доходи держбюджету від податків збільшилися на 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до місцевих бюджетів – на 70% (в першу чергу надходження від ПДФО). Також на 43% порівняно з попереднім роком зросли надходження і в Пенсійний фонд.

«Це на 22% більше, ніж, підкреслюю, було заплановано. І якщо ми збережемо такі темпи, якщо бізнес та економіка будуть нам показувати такі результати, передусім, щодо детінізації, ми зможемо реально говорити про введення додаткових програм соціального захисту», – йдеться в повідомленні з посиланням на Розенка.

Розенко: уряд не обмежуватиме права працюючих пенсіонерівУряд України не вноситиме жодних пропозицій щодо обмеження прав пенсіонерів, які працюють. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Він підкреслив, що перш за все, цей додатковий ресурс потрібно направити на осучаснення пенсій.

«Я доручаю Мінсоцполітики і Пенсійному фонду у найкоротші терміни розробити механізм дійсно справедливого осучаснення пенсій та розрахувати конкретний ресурс, який нам потрібен, щоб провести таке осучаснення пенсій», – зазначив віце-прем'єр.

Як повідомлялося, Кабмін обіцяє збільшити пенсійні виплати.

Нагадаємо, уряд планує ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду до 2024 року.

Відзначимо, що віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів, коли чекати «мінімалку» в 5 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: