Розенко: уряд не обмежуватиме права працюючих пенсіонерів

Читать на русском
Уряд України не вноситиме жодних пропозицій щодо обмеження прав пенсіонерів, які працюють. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.
Павло РозенкоФото: УНІАН

Уряд України не вноситиме жодних пропозицій щодо обмеження прав пенсіонерів, які працюють.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо.TV» заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє «Слово і діло».

«Безумовно, в ідеалі існує така ситуація в розвинених країнах. Але Україна має свою специфіку. Я переконаний і остаточно на цьому наполягаю, щоб працюючі пенсіонери залишилися в українському законодавстві. Щоб людина змогла отримувати пенсію і продовжувати свою професійну діяльність. Я переконаний, що працюючим пенсіонерам сьогодні нічого не загрожує. І зараз не прийшов час, щоб робити вибір – або пенсія, або заробітна плата», – розповів віце-прем'єр.

Розенко зазначив, що пенсіонери залишаються працювати через вимушену потребу в грошах.

«Може колись, через 20-25 років, коли ми дійдемо до цього розвитку. Але сьогодні пенсіонер залишається працювати не від хорошого життя, це необхідність», – підсумував він.

До Пенсійного фонду збільшилися надходження від ЄСВ – РозенкоВіце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що надходження від ЄСВ до Пенсійного фонду збільшилися.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що дефіцит Пенсійного фонду сьогодні не дозволяє швидко рухатися в питанні збільшення пенсій.

Відзначимо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що наявна в Україні пенсійна система вже в поточному році буде змінена.

Також міністр соцполітики Андрій Рева прогнозував, що законопроект про пенсійну реформу може бути внесений до парламенту вже цієї весни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: