ЄС продовжив на рік санкції проти Білорусі

Читать на русском
У документі наголошується, що Рада зробила виняток, дозволивши експорт до Білорусі обладнання для біатлону.

Рада ЄС у понеділок продовжила на рік санкції проти Білорусі, які передбачають ембарго на постачання зброї, візові заборони та замороження рахунків щодо чотирьох осіб.

Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС, передає «Слово і Діло».

Україна і Білорусь домовилися про компенсацію за літак «Белавіа»Україна і Білорусь домовилися про компенсацію за повернення літака білоруської авіакомпанії Бєлавіа.

«Рада 27 лютого вирішила продовжити на рік, до 28 лютого 2018 року, обмежувальні заходи проти Білорусі. Вони передбачають ембарго на зброю, а також заморожування коштів і заборону на в'їзд на територію ЄС щодо 4 осіб, залучених до справи про зникнення двох опозиційних політиків, бізнесмена та журналіста за незрозумілих обставин у 1999 і 2000 роках», – йдеться в повідомленні Ради ЄС.

При цьому в документі наголошується, що Рада зробила виняток, «дозволивши експорт до Білорусі обладнання для біатлону».

Як повідомлялося раніше, наприкінці лютого минулого року ЄС скасував більшість санкцій проти Білорусі. Зокрема, були зняті санкції щодо 170 осіб і трьох компаній. Однак санкції проти 4 осіб і збройне ембарго збереглися.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус запропонував Білорусі зробити зовнішньополітичний вибір між Росією та ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: