Глави МЗС Польщі і Великобританії приїдуть з робочим візитом в Україну

Читать на русском
Міністри закордонних справ Польщі та Великобританії Вітольд Ващиковський і Борис Джонсон у середу, 1 березня, відвідають Україну.

Міністри закордонних справ Польщі та Великобританії Вітольд Ващиковський і Борис Джонсон у середу, 1 березня, відвідають Київ з рабочим візитом.

Про це повідомили в прес-службі посольства Республіки Польща в Україні, передає «Слово і Діло».

Зустріч у «нормандському форматі» може відбутися через місяць – глава МЗСНа сьогоднішніх переговорах міністрів закордонних справ нормандського формату в Мюнхені була досягнута домовленість ще про одну зустріч.

«1 березня відбудеться візит міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського спільно з міністром закордонних справ Великобританії Борисом Джонсоном», - повідомили в прес-службі посольства.

У посольстві зазначили, що на порядку денному розглядатиметься питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі, стан з правами людини в тимчасово окупованому Росією Криму, тривалий процес реформ, відносини Україна-ЄС, а також перспективи переговорного процесу в «Нормандському форматі».

У польській амбасаді також розповіли, що у міністрів заплановані зустрічі з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, проте спільна заява для преси очікується лише за підсумками зустрічі глав дипломатичних відомств трьох країн.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу», що навіть якщо «Нормандський формат» «помре», його не закриють.

Нагадаємо глава МЗС Павло Клімкін раніше повідомив, що «нормандський формат» не діє із-за позиції РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: